tiistai 19. helmikuuta 2013

Vko 8/2013: Esko Setälän valokuvia talvilomaviikolla


Koulujen talvilomaviikolla on maanantaista sunnuntaihin 18. – 24.2.2013 Nautelankosken museossa mahdollisuus  päästä näkemään Esko Setälän valokuvakokoelman kuvia. Liedon kunnan pitkäaikainen kunnansihteeri Esko Setälä keräsi yhteensä 578 valokuvaa käsittävän kokoelman. Setälän valokuvakokoelma on ainutlaatuinen kokonaisuus pääosin 1900-luvun alkupuolella Liedossa valokuvattuja maisema- ja rakennuskuvia sekä kuvia ihmisistä.
Kuvassa Esko Setälä Liedon kotiseutumuseossa.
Esko Setälä ei säilyttänyt kokoelmaansa itsellään vaan antoi kuvat Paula Jonkarille (os. Setälä), joka lahjoitti kokoelman edelleen Liedon kunnalle. Alkuperäisiä valokuvia säilytetään Liedon kirjastossa osana Lieto-kokoelmaa.

Esko Setälän valokuvakokoelman kaikki kuvat digitoitiin ja luetteloitiin syksyllä 2012 osaksi Nautelankosken museon arkiston kokoelmia. Digitoiduista kuvista on tehty diaesitys, jota pääsee seuraamaan Lauri Nautelan museon auditoriossa. Talvilomalla nonstop diaesitys pyörii auditoriossa joka päivä.  Esitys kestää noin tunnin ja siihen on vapaa pääsy.


Aamiainen-dokumentointi

Museon kahvio ja puoti ovat avoinna talvilomaviikolla. Kahviossa museokävijät voivat täyttää aamiaiseen liittyvän kyselyn. Nautelankosken museon kysely on osa valtakunnallista Suomi syö ja juo –hanketta, joka tallentaa nykypäivän ruokakulttuuria museoiden kokoelmiin.
Simon aamiainen (Kuva:Nautelankosken museo)
Tekstin kirjoitti: museoamanuenssi
Nautelankosken museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti