sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Vko 25: Kotiseuturetki


Tiistaina aamulla 5.6.2012 käynnistyi Liedon kunnantalon pihalla pikkubussi, jonka kyydissä odotteli innostunut ryhmä matkustajia päivän kotiseuturetkeä. Nautelankosken museon järjestämä retki Liedon kunnan kulttuuriasiantuntijoille suuntautui tutustumaan Liedon itäisen alueen kyliin.Retki alkoi tutustumisella Pettisiin, jonka jälkeen matka jatkui Saukonojan kautta Liedon graniittilouhokselle sekä Sf-caravan- alueelle. Sieltä palasimme Keppolaan ja Raukkalan kautta Hämeentielle ja Yliskulmalle. Pysähdyimme hetkiseksi jaloittelemaan Mahlion Tammilammelle ja kiipesimme Tornivuoren näkötorniin. Saimme kuulla paikan rakentamisesta itseltään Tammilammen isännältä.


Iltapäivä meni kierrellessä mielenkiintoisia hiekkateitä ja tutuiksi tulivat niin Paappalan seudut kuin Lapinkulma sekä Kaurinkoski. Matkalla näimme niin hevosia kuin lehmiäkin.

Päivän aikana pieni pala Liedon kuntaa ja historiaa tuli retkeläisille tututksi. Myöhemmäksi jää vielä tutustuttavaksi monta kylää niin Littoisten, Loukinaisten kuin Ilmaristenkin suunnalla.


Tekstin kirjoitti: Museoapulainen
Kuvat: Arttu Eteläpelto, Liedon kunta
 Nautelankosken museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti