perjantai 8. heinäkuuta 2011

Vko 27: Museopuodin ja kahvion tarjontaa

Nautelankosken museon kahvio ja puoti löytyvät Lauri Nautelan museorakennuksesta. Sieltä voi ostaa muistoja museovierailusta, tuliaisia, käsitöitä, lahjoja ja postikortteja. Museon kesäaukiolon aikaan myynnissä on myös eri makuisia Laitilan limonaadeja, jäätelöä, sekä itse valmistetuttuja leivonnaisia.

Makeannälkään tarjolla on myös vanhanajan nekkuja sekä eri makuisia karamelleja paperitruuteissa ja maukasta Luomulakritsia.
Museopuodin tuotteita

Nautelankosken museopuodissa on myynnissä erilaisia käsitöitä. Puodin valikoimiin kuuluvat esimerkiksi virkatut patalaput ja pienet laukut. Patalappuihin on virkattu kukkia ja myllynkiviä. Laukut on valmistettu Liedon kotiseutupukujen kankaista. Museopuodissa myynnissä on myös vanhanajan paperinukkeja sekä kotiseutumuseon ja saunan pienoismalleja.


Nautelankosken museosta voi ostaa myös erilaisia koruja, kuten Liedon äijä –riipuksia sekä Haimionmäen solkea. Museopuodissa myynnissä on myös muistipeli Museomuisti sekä lautapeli Hämeen Härkätiellä ja paljon erilaisia Nautelankosken museota, sen ympäristöä sekä Lietoa kuvaavia postikortteja.


Museopuodissa on myynnissä hyvä valikoima Nautelankosken museoon, Lietoon, historiaan, luontoon ja kulttuuriympäristöön liittyvää kirjallisuutta.Kesäkuussa museossa avattiin Jatkosodan valokuvia -näyttely. Aiheeseen liittyy myös veteraanien sotamuistoista koottu antologia En ole näistä paljon puhunut. Liedon ja Aurajokilaakson kulttuurihistoriasta ja maisemasta kiinnostuneelle museopuodissa on myynnissä useita kirjoja: Liedon kulttuurimaisema ja vanha rakennuskanta, Liedon kulttuuriympäristöohjelma, Aurajokilaakso – elävä kansallismaisema, Tien lumo – Aurajoen maisematie ja Maisemanhoitosuunnitelma Aurajoen kulttuurimaisemaan. Lapsille suunnattuja kirjoja ovat esimerkiksi Myllärin Kerttu, Myllytontun tarinoita, Vipeltäjät –lasten luontoretki Nautelankoskella ja Aura Taimenen merimatka.


Helmineuleen tuotteita museopuodissa

Helmineule on lietolainen 4H-Yritys, joka valmistaa Liedon Karvalassa neulekoneella luonnonmateriaaleista neuleita, jotka viimeistellään käsin.

Helmineuleen tuotteet pyritään toteuttamaan mahdollisimman ekologisesti. Nautelankosken museon puodissa on tällä hetkellä myynnissä bambu-puuvillalangasta neulottuja kännykkäpusseja.
Helmineuleen tuotteita myydään Nautelankosken museon puodin lisäksi myös erilaisissa tapahtumissa kuten markkinoilla ja myyjäisissä, verkkokaupassa sekä sopimuksesta työhuoneella. Helmineule valmistaa myös ompelutöitä ja neuleita tilauksesta. Helmineuleen blogista voi seurata, mitä yrityksessä tapahtuu.

4H-Yritys on 4H-nuoren oma pieni yritys, jonka perustamisessa 4H on auttanut.

Tekstin kirjoitti: museoavustaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti