perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vko 23: Nautelankosken museon kesä

Nautelankosken museo, museokahvila ja museopuoti ovat nyt avoinna 14.8. asti joka päivä kello 10–18. Nautelankosken museoon kuuluvat Lauri Nautelan museo, Liedon kotiseutumuso ja vesimylly. Lauri Nautelan museon perusnäyttely on Kivikauden pyyntimiehen jäljillä, ja kauden kulttuurihistoriallinen näyttely on Raha - kerätty ja kätketty. Lauri Nautelan museossa on nyt nähtävillä myös uusi näyttely Jatkosodan valokuvia. Lisäksi Lauri Nautelan museossa voi tutustua Aurajoen vedenalaista elämää esittelevään dioraamaan. Liedon kotiseutumuseo on myllärintuvaksi sisustettu väentupa. Vesimylly on rakennettu 1800-luvun alussa, ja se on kuulunut Nautelan kartanolle. Kaikki museorakennukset sisältyvät pääsylipun hintaan, ja kotiseutumuseoon ja myllyyn lähtee mukaan opas.

Viime viikon lauantaina Nautelankosken luonnonsuojelualueella järjestettiin jo perinteeksi muodostunut linturetki. Retken oppaana oli Tuomo Peltola Härkätien ympäristönsuojelu- yhdistyksestä. Linturetkelle lähdettiin aamuseitsemän aikaan, ja retki kesti pari tuntia. Retken kuusitoista osallistujaa ehtivät retken aikana kuulla vähintään kaksikymmentä lintulajia, joista osa myös nähtiin. Retkellä tutuiksi tulivat esimerkiksi satakieli, punavarpunen, tiltaltti ja kiuru.


Ensi viikon sunnuntaina Nautelankoskella järjestetään luonnonkukkapäivä. Luonnonkukkia lähdetään katsomaan museon pihasta kello 13. Retken opastaa Lea Kuusisto.


Lisää kesän tapahtumia nähtävissä museon Tapahtumakalenterissa.

Tekstin kirjoitti: museoavustaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti