perjantai 3. syyskuuta 2010

Vko 35: Varsinais-Suomen museopäivä

Varsinais-Suomen museoissa on vietetty jo usean vuoden ajan Varsinais-Suomen museopäivää elokuun viimeisenä sunnuntaina. Tuolloin alueen museoihin on vapaa pääsy tai alennettu pääsymaksu ja museoissa järjestetään tapahtumia. Tänä vuonna Varsinais-Suomen museopäivää vietettiin sunnuntaina 29.8.

  


 
Punamultamaalia ja ryijyn kudontaa

Nautelankosken museon tämänvuotinen museopäivän päätapahtuma oli punamultamaalin keitto, minkä lisäksi kudottiin pientä Liedon ryijyä ja järjestettiin myllytontun opastamia kierroksia vesimyllyssä. Museon näyttelyihin oli vapaa pääsy. Punamultamaalin keitosta vastasi nainen ja ryijyn kutomisesta mies, joten perinteinen töiden roolijako laitettiin museopäivänä uusiksi.


Pieneen Liedon ryijyyn ehdittiin kutoa päivän
aikana muutama uusi nukkakerros.


Myllytontun touhupolulla

Myllytontun kierroksia järjestettiin päivän aikana kolme. Ne liittyvät Lasten kulttuuripäiviin. Kierrokset on tarkoitettu kaiken ikäisille, ja osallistujina olikin sekä lapsia että aikuisia. Yhteensä tonttu opasti yli sataa ihmistä. Apuna tontulla oli myllärinpoika Matias.Myllytontun kierros alkoi
kotiseutumuseon edustan leikkipaikalta,
mistä tonttu johdatti museovieraat kotiinsa,
200 vuotta vanhaan vesimyllyyn.
 


Päivä oli kaikin puolin vilkas

Lauri Nautelan museon ja kotiseutumuseon näyttelyissä kävi sankoin joukoin menneisyydestä ja kotiseudusta kiinnostuneita vierailijoita. Yhteensä museossa vieraili lähes 150 ihmistä. Useimmat heistä kävivät myös museon kahvilassa, missä oli tarjolla syksyn sesonkiherkkua omenapiirakkaa.

Tekstin kirjoitti museoavustaja

1 kommentti:

  1. Kiva blogi jota tulen seurailemaan! Meilläkin on vastaavankokoinen paikallismuseo länsi-uudellamaalla ja ollaan blogailtu jo jokun aikaa osoitteessa www.museum.ratata.fi. Tervetuloa tutustumaan meidän toimintaan siellä :)

    VastaaPoista