tiistai 17. elokuuta 2010

Vko 33: Museon omavaraistalous ja Lieto-viikko

Nautelankosken museon pihalla kasvaa jos jonkinlaista kasvia. Jonkarin tuvan edustalla kukkii perennamaa, ja sen vieressä on kasvimaa. Lisäksi museon pihalla kasvaa viinimarjapensaita sekä omenapuu ja kirsikkapuu, joiden satoa hyödynnetään museon kahvilan piirakoissa ja mehuissa. Kasvimaa tuottaa museon kahvilan ja keittiön käyttöön esimerkiksi raparperia, perunoita, porkkanoita, salaattia ja punajuuria. Museon työntekijät kitkevät ja kastelevat perennamaan ja kasvimaan, keräävät marja- ja omenasadon ja valmistavat piirakat, mehut ja muut kahvilan tuotteet.
Perennamaa.


Kasvimaa ja raparperi.


Herukoita.Herukkapensaat.

Omenapuu ja omenoita.

 
Kirsikkapuu ja kirsikoita.Liedon Päivänä avoimet ovet Nautelankosken museolla

Ensi viikolla vietetään Lieto-viikkoa, mihin liittyen Nautelankosken museo tekee yhteistyötä kunnan kanssa. Museo kerää viikon ohjelman kasaan, ja kunta hoitaa sen eteenpäin mainostoimistoon. Näin ohjelma saadaa esille paikallislehteen. Liedon Päivänä 22.8. kunta järjestää Liedon Päivän juhlan.


 Kotiseutumuseon Piilukirves ja punamultaa -näyttely.

Pieni Lieto-ryijy.
Nautelankosken museolla on Liedon Päivänä vapaa pääsy Lauri Nautelan museoon ja kotiseutumuseoon. Museon rakennuskonservaattori on paikalla kotiseutumuseon maaseudun perinteisestä hirsirakentamisesta kertovassa näyttelyssä. Kotiseutumuseon tuvassa kudotaan pientä Lieto-ryijyä. Kahvila ja museokauppa ovat avoinna Liedon Päivänä. Lisätietoa Liedon Päivästä Nautelankosken museolla nettisivujen Tapahtumakalenterista.

Tekstin kirjoitti museon kesätyöntekijä
Nautelankosken museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti