torstai 22. huhtikuuta 2010

Vko 16: Työntäyteinen viikko
Tähän viikkoon on mahtunut paljon erilaisia töitä - ja ihmisiä.
Tähän aikaan vuodesta museossa ei ole säännöllistä aukioloaikaa. Sen sijaan museo on auki kaikkina aikoina sopimuksen mukaan.

Viikon aikana museossa on käynyt kokousryhmiä, joille on kokouksen yhteydessä esitelty kauden näyttelyä Raha - kerätty ja kätketty. Viikon kävijöihin kuuluvat myös talkooporukka Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutista Paraisilta sekä eri yhteistyökumppaneiden edustajia.

Tällä viikolla aloitettiin kesän hirsirakentamisesta ja rakennuskorjaamisesta kertovan näyttelyn rakentaminen kirjaimellisesti pohjalta, tällä kertaa vanhan saunan kiukaan ja muurinpadan pohjan rekonstruktion valmistelusta. Osa työntekijöistä on istunut koneen ääressä tiiviisti. Kaksi museoon liittyvää artikkelia ovat saaneet lopullisen muotonsa ja lähteneet kuviensa kera eteenpäin.

Lauantaina Turun museokeskuksessa pidetään koulutuspäivä Varsinais-Suomen paikallismuseoiden työntekijöille ja hoitajille. Nautelankosken museon johtaja kertoo koulutuspäivällä museoalan organisaatioista ja museoalaa koskevasta lainsäädännöstä sekä paikallismuseoiden tehtävistä ja tavoitteista. Tämän luennon valmistelu on myös kuulunut viikon tehtäviin.

Viime viikot jokapäiväistä työtä on ollut nettisivujen päivittäminen. Museon nettisivuja uudistetaan hitaasti mutta varmasti. Tarkoituksena on selkeyttää sivut niin, että asiakkaan hakema tieto löytyy entistä helpommin ja että sivut olisivat aiempia informatiivisemmat. Uudistustyö on edelleen kesken - todennäköisesti pitkään. Tällä hetkellä kuitenkin tiedot museon aukioloajoista, pääsymaksuista, opastuksista, aikuis- ja koululaisryhmien vierailuista, tilavuokrauksesta sekä tapahtumista löytyvät nopeammin. Myös museoalueen kartta on päivitetty (saunarakennus on nyt oikealla paikallaan) ja saanut uuden ilmeen. Hidas päivitystyö olisi moninkertaisesti hitaampaa, jos museolla ei juuri nyt työskentelisi atk-harjoittelija, joka on ottanut päivityksen teknisestä puolesta paljon vastuuta. Työ jatkuu edelleen...

Museo sai loppuviikosta lahjoituksena vanhoja lattialankkuja, joita voidaan käyttää kotiseutumuseon yläkerran lattian kunnostukseen. Lankkujen lisäksi vastaanotettiin yksi esinelahjoitus. Kotiseutumuseo siirtyi torstaina virallisesti kesäaikaan, kun ikkunoista poistettiin tuplat, kiitos talkoolaisten.


Muistiin merkittiin myös, että ensi kesänä ohjeistetaan kesäoppaat halkaisemaan kirsikat ja poistamaan niistä kivet ennen pakastamista. Näin piirakan leipominen käy joutuisasti!

Tekstin kirjoitti: museoamanuenssi
Nautelankosken museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti